Kde létá Fénix

O FPD se lze dočíst mnohé. Není to vždy jen pochvala, ale i negativní reakce, ať již na projekty, tak na Fénix samotný. Rád bych v tomto článku shrnul a objasnil jak na tom vlastně Fénix je.

Co se týče projektů a dabingu, tak se stále setkáváme se srovnáváním s profi dabingem. To je na jednu stranu milé, že nás lidé cílí tak vysoko, ale na druhou stranu je to úplně jiná liga. FPD má k dispozici hlavně nevystudované dabéry a jen hrstka z nich má s profi dabingem zkušenost. Zároveň máme omezený počet hlasů, takže obsadit trefně projekt, je kolikrát nemožné. Pak jsou zde zvukaři, kteří jsou v jádru samouci a učí se za pochodu. Popravdě, kdo umí zvučit špičkově, nebude to dělat zdarma, že?  Nicméně přesto máme z naší práce dobrý pocit. A proč? Věříme, že jsme za ty roky dokázali hodně a hodně se naučili. Mnoha lidem jsme udělali radost a vlastně i sami sobě, protože nás to baví. A to i přes to, kolik času nám to žere, kolik jsme tomu dali, jak nám nadávají rodinní příslušníci, že se jim dost nevěnujeme a přes oprávněné i neoprávněné kritiky a negativní výlevy.


O to více nás pak potěší kladné ohlasy nebo YT videa, kde se o nás mluví kladně. A to včetně amatérských počinů, neboť sami dobře víme, že těžší je něco vytvořit, než něco zkritizovat. Osobně mě zrovna nedávno potěšil tento youtuber: https://www.youtube.com/watch?v=5_c3ORJWrcY">https://www.youtube.com/watch?v=5_c3ORJWrcY

Arogantní hovada



Setkáváme se i s názory, že jsme namyšlená banda, která mezi sebe nikoho nepřijme. Ano, chodí nám hodně žádostí na pozice dabérů a zvukařů a většinu nepřijmeme. Ne že by nám lidi nechyběli, ale vzhledem k tomu jak daleko jsme se již dostali a zlepšili, tak jsme museli zvednout i nároky na nové členy. A též je pravdou, že občas je přesvědčení žadatele o svých kvalitách daleko větší, než kvality samotné. A přesto, že se snažíme lidem poradit a opravdu dát šanci, často by to dopadlo tak, že by si daný žadatel nezadaboval a jeho investice do mikrofonu by byla zbytečná.


Nicméně jsou i tací, kteří to nepochopí a pak se „mstí“ formou slovních výpadů. Ovšem hřejivým faktem je, že mnoho lidí naší práci oceňuje a chápe co, jak a proč děláme a dává to těmto lidem z druhé strany najevo. A toho si opravdu ceníme.


Stejně tak si ceníme vašich žádostí o pozici zvukaře nebo dabéra ve Fénixu. Vašim ukázkám se věnujeme a snažíme se talentům umožnit se k nám připojit. Berte však, prosím ohledy na to, že víme, co potřebujeme a pokud vaší žádost zamítneme, není v tom nic osobního a neznamená to, že bychom vámi pohrdali. Naopak.


Co dál


Mohl bych se tu určitě rozepisovat do nekonečna, ale kdo by to četl, že.  Ale bude-li zájem, rozhodně můžete s dalšími články počítat. Osobně připravuji na příště článek o externích projektech.
A pokud třeba vás napadne nějaké zajímavé téma na sepsání, budeme rádi, když nám napíšete a těmi nejzajímavějšími nápady se necháme inspirovat.


Publikováno: 09.06.2015
Autor: Mephi

Komentáře

Hime
Hime 14:21 11.6.2015

Opravdu bezvadně napsaný článek Vždy se najde někdo kdo bude kritizovat váš dabing ale stím bohužel nic nenaděláte. Každopádně by byl dobrý článek o tom jak vlastně vzníká dabing protože si myslím, že nejsem jediný koho to zajmá (doufám) Líbí se mi váš dabing a doufám, že budete pokračovat

Mephi
Mephi 09:18 15.6.2015

Díky. K tomuto tématu nejspíše článeček také bude.

Dom
Dom 23:25 10.6.2015

Odvádíte skvělou práci. Jen mě mrzí, že i přes pravidla jste nedokončili Žvásty mýho táty, ale i tak dík za všechny Vaše počiny.

Mephi
Mephi 09:17 15.6.2015

My děkujeme též

Mephi
Mephi 21:48 10.6.2015

Díky. Vaše podpora je pro nás opravdu důležitá.

Britarn
Britarn 21:15 9.6.2015

Hezky sepsaný článek

OGLoc
OGLoc 20:00 9.6.2015

Pěknej článek. Kritiku některých lidí nelze brát nějak vážně, někteří kritizují jen proto, aby "šly s davem". Podobně je tomu třeba i u profesionálních dabingů filmů. U česky dabovaných trailerů k filmům to vidím pořád. Všude se zkrátka najdou lidi, kterým se prostě nezavděčíte. Osobně jsem za vás moc rád a oceňuji vaší práci.

Ferii
Ferii 19:51 9.6.2015

holmesjedna
holmesjedna 13:47 9.6.2015

Děkuji za sdílení mého 1.dílu Her s Cz dabingem , jsem velmi rád , že jsem vás potěšil a i vy jste mě nyní potěšili s tímto článkem . Doufám , že se i sledovatelům budou Hry s CZ dabingem líbit

Přidat komentář

(používáme Gravatar)